VIP Preview

Home   VIP Preview

De ADAF start met een VIP Preview op vrijdag 13 oktober. Tussen 17.00 en 22.00 uur kunt u als eerste genieten van meer dan 1.700 kunstwerken van circa 200 kunstenaars.

Bestel VIP toegangskaarten

Programma
Vanaf 17.00 uur bent u welkom in het World Fashion Centre / Beursplaza in Amsterdam. Beneden in de hal ontvangen wij u feestelijk en kunt u de prachtige kunstwerken van Wies Noest bewonderen.

Als bezoeker aan de VIP-avond krijgt u bij ontvangst een gratis catalogus.
Boven, in de middenhal, trakteren wij u op een heerlijk glaasje Dumangin champagne aangeboden door Wijnkoperij La Persistance en heerlijke hapjes van onze cateraar CuliNice.

Omstreeks 17.45 uur: plenair welkom door beursmanager Raoul Locht.

Om 17.55 uur: officiële opening van de ADAF 2017 door Jack Spijkerman* (voormalig radio- en televisiepresentator, kunstverzamelaar en ambassadeur van Stichting Kunstweek).
De hele avond heeft u de gelegenheid om de kunstwerken te bekijken en als eerste een keuze te maken. U doet dat in een gemoedelijke sfeer, onder het genot van muziek (Back to Jazz) en een hapje en een drankje. Daarbij legt u contacten met kunstenaars om hun kunst niet alleen te bewonderen maar ook te kopen, als u dat wilt.

Om u niet met een leeg gevoel te laten vertrekken, kunt u in ons Kunst Café een heerlijke warme maaltijd genieten, met keuze uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. In de stand van Wijnkoperij La Persistance laat u zich nog meer verwennen met een professionele wijnproeverij.

Om 22.00: afsluiting van de VIP Preview ADAF 2017.

Bestel VIP toegangskaarten

*Jack Spijkerman
Jack Spijkerman is al jaren bezig om een collectie ‘kleine kunst’ te verzamelen. Wat kleine kunst is? Dat legt hij graag uit: “Onder kleine kunst versta ik: etsen, doekjes en objecten van zeer kleine afmetingen. Via veilingen, beurzen en dergelijke koop ik de werkjes. Soms ook geef ik kunstenaars opdracht om iets kleins te maken. De collectie is heel divers en bevat inmiddels ook werkjes van grote meesters, zoals een kleine Karel Appel op de achterkant van een KLM menukaart, een blaadje uit een kladblok van Lucebert wat ik van zijn dochter mocht kopen en het kleine prototype van de Kus van Jeroen Henneman.”
Spijkerman is een enthousiast verteller als het zijn kleine kunstcollectie betreft en zou er zonder problemen een tv-serie, of vast item in een tv-programma over kunnen maken: “Doel is niet de kijker lastig te vallen met kunsthistorische uiteenzettingen, maar enthousiast te maken voor kunst in de ruimste zin van het woord. Waar in de kunst meer gepraat wordt over goede of slechte kunst ligt bij mij de nadruk of er een leuk verhaal bij zit. Is het bijzonder? En wat is eigenlijk kunst?”